Formula 1 – Vettel se impune la Monte Carlo

În cursa de la Monte Carlo, Ferrari a continuat să confirme faptul că anul 2017 este un moment de cotitură și că nu mai este doar o întâmplare că îi poate învinge pe cei de la Mercedes pe orice tip de circuit.

 

După ce au acaparat prima grilă, piloții Ferrari au plecat perfect și și-au păstrat pozițiile, cu Kimi la conducere. Încă după primul tur, aceștia au pus secunde bune față de Bottas și de restul plutonului.

Schimbul de anvelope a dus și la schimbarea liderului, când Vettel a profitat de o serie de 3-4 tururi extrem de rapide și a reușit să iasă în fața colegului său.

Cel mai tensionat moment al cursei s-a petrecut în turul 60, când Pascal Wehrlein s-a lovit cu Jenson Button, iar primul s-a răsturnat. O imagine absolut incredibilă, cu mașina lipită la 180 de grade pe parapet. Dar ambii piloți au ieșit fără probleme fizice din accident.

După intrarea Safety Car-ului, nu au mai existat schimbări importante la vârf, astfel încât Vettel a reușit să-și consolideze poziția de lider din clasamentul general. Lewis Hamilton a avut un weekend de coșmar, în care nimic nu a mers. Britanicul a terminat cursa abia pe poziția a șaptea, după o sesiunea de calificări în care nu a prins Q3.

După Vettel, podiumul a fost completat de Kimi Raikkonen și de Daniel Ricciardo. Au urmat Bottas, Verstappen, Sainz, Hamilton, Grosjean, Massa și Magnussen.

Adaugă un comentariu