Frankfurt: Nissan Gripz prefigurează viitoarea generație Juke

Nissan Gripz, conceptul dezvăluit astăzi la Frankfurt, ne oferă o perspectivă destul de bună asupra designului viitoarei generații a lui Juke. Acesta este exponentul viitorului limbaj de design al mărcii japoneze, denumit Emotional geometry’.

Cu o lungime de 4,10 metri, Nissan Gripz promite o imagine sportivă, care va fi apreciată de generația tânără. Designul duce mai departe liniile conceptului Sway, prezentat în primăvară la Geneva. Nissan spune că designul lui Gripz este inspirat de mașinile de rally-raid, având ca exemplu campionul din Safari Rally, Nissan 240Z. Cu proporții de crossover, Gripz adoptă silueta unei mașini sport cu gardă la sol mărită, pregătită să facă față și terenurilor dificile.

Arhitectura de coupé 2+2 a lui Nissan Gripz este completată de cele patru uși, cele din față având deschidere de tip fluture. Grație ușilor din spate cu deschidere opusă, nu este nevoie de un montant central, asigurându-se o deschidere largă pentru accesul pasagerilor.

O inovație adusă de Nissan Gripz este integrarea unor camere video în blocurile optice față, ceea ce permite înregistrarea călătoriilor, dar și transmiterea live pe internet a parcursului mașinii.

Ca și sistem de propulsie, Nissan Gripz adoptă un sistem hibrid din seria Pure Drive e-Power. Acesta folosește un motor pe benzină pentru a alimenta motorul electric, provenit de la Nissan Leaf.

Adaugă un comentariu