Geneva 2017: Cea de-a doua generație a lui Volvo XC60 continuă atacul scandinavilor

După numeroase zvonuri și fotografii spion, noul Volvo XC60 debutează oficial în cadrul Salonului Auto de la Geneva. După cum era de așteptat, constructorul suedez continuă în stilul consacrat de XC90, dezvoltând un nou SUV impresionant care vizează coroana în segmentul premium.

Cea de-a doua generație a lui XC60 înlocuiește un model care s-a bucurat de un succes remarcabil de-a lungul carierei sale longevive (primul XC60 a fost lansat în 2006), fiind comercializat în peste un milion de exemplare la nivel global.

„Avem o moștenire puternică, care a stat la baza dezvoltării acestui SUV stilat și dinamic, ce oferă cele mai noi tehnologii în domeniu. Noul XC60 nu face niciun compromis. Este o mașină perfectă pentru cei care duc o viață activă și reprezintă o nouă etapă în planul nostru de transformare’, a declarat Hakan Samuelsson, CEO al Volvo.

Volvo XC60 – Clip de prezentare

Conform producătorului suedez, noul XC60 este una dintre cele mai sigure mașini produse vreodată, fiind dotată cu sisteme de asistență avansate precum Steering Assist – o nouă funcție înglobată în deja celebrul sistem City Safety de la Volvo. Un altă inovație este sistemul Oncoming Lane Mitigation, destinat să evite coliziunile frontale cu un vehicul care circulă din sens opus. În plus, sistemul de monitorizare a unghiului mort Blind Spot Indication folosește funcția Steer Assist pentru a evita acroșările care pot apărea la schimbarea benzilor de circulație.

Nu lipsește nici sistemul de conducere semi-autonomă Pilot Assist, care poate accelera, frâna și chiar controla sistemul de direcție până la viteze de 130 km/h.

Gama de motorizări cuprinde trei propulsoare pe benzină și două diesel. Vârful de lance va fi versiunea T8 Twin Engine cu un sistem hibrid plug-in, care dezvoltă 407 CP și promite o accelerație de la 0 la 100 km/h în 5,3 secunde. Tot pentru fanii motoarelor Otto sunt disponibile și variantele T5 și T6, cu puteri de 254 și 320 CP. Cel mai puternic motor diesel dezvoltă 235 CP și va fi regăsit sub titulatura D5, iar același propulsor va fi oferit și într-o variantă de 190 CP, denumită D4.

Interiorul este asemănător cu cel al fratelui mai mare XC90, având același sistem de infotainment cu ecran generos și layout portrait, dar și inovatorul sistem de climatizare CleanZone cu patru zone care filtreză aerul de substanțele poluante, oferind o atmosferă curată, tipic scandinavă.

Producția noului Volvo XC60 va începe la jumătatea lunii aprilie în uzina Torslanda din Suedia. Însă dacă cererea va fi destul de mare, nu va fi exclus să asistăm și la mutare sau extindere a producției în China, cum s-a întâmplat în cazul lui S90.

Volvo XC60 – Prezentare și crash test






Adaugă un comentariu