Geneva 2017: Performante este cel mai rapid Lamborghini Huracan

Lamborghini a prezentat la Geneva cea mai rapidă versiune a lui Huracan, denumită Performante. Aceasta dispune de un motor V10 de 640 CP, mai puternic cu 30 CP decât varianta de bază.

Designul lui Lamborghini Huracan Performante se diferențiază de LP 610-4 Coupé prin spoilerul frontal mai agresiv și prin culoarea specială. Constructorul italian a colaborat cu specialiștii de la Callaway Golf Company pentru a dezvolta o nou material compozit cu fibre de carbon, reducând astfel masa proprie a mașinii cu 40 kg.

Îmbunătățirea specificațiilor motorului implică și o creștere a cuplului maxim cu 40 Nm, ajungând astfel la 600 Nm. Sporul de putere a fost posibil printr-o serie de modificări aduse propulsorului, precum introducerea unor noi supape din titan și reproiectarea sistemului de evacuare.

Performanțele sunt pe măsura așteptărilor: Lamborghini Huracan Performante accelerează de la 0 la 100 km/h în 2,9 secunde, iar pragul de 200 km/h este depășit în 8,9 secunde, cu o secundă mai rapid decât Huracan LP 610-4 Coupé. Viteza maximă este de 325 km/h, similară cu a versiunii de bază.

Adaugă un comentariu