Honda S2000: pregătesc japonezii un succesor pentru popularul model sportiv?

Lansarea unui succesor pentru Honda S2000 se zvonește deja de prea mult timp, dar de această dată se pare că există și ceva consistență în spatele acestor zvonuri. Revenirea popularului model sportiv ar trebui să se întâmple în 2018.

Originalul Honda S2000 a fost lansat în 1998, cu prilejul semicentenarului mărcii japoneze. Nu este deci o întâmplare că fanii Honda așteaptă o revenire a lui S2000 în 2018, la 70 de ani de istorie Honda. Surse competente anunță că aniversarea Honda va aduce nu numai un succesor pentru S2000, ci și un superbike, RC213V-S.

Succesorul lui S2000 ar fi trebuit să folosească motorizarea lui Civic Type R, dar se pate că planurile s-au schimbat între timp. Unitatea turbo de 2,0 litri este impresionantă, dar în 2018 ar fi cu siguranță depășită. De aceea, inginerii Honda lucrează deja la pasul următor. Ca model aniversar, Honda S2000 trebuie să fie o sportivă specială, și asta înseamnă o platformă dedicată și o nouă motorizare.

Potrivit publicației japoneze Holiday Auto, viitoarea Honda S2000 va dispune de un motor cu dublă supraalimentare – un compresor antrenat electric și un turbocompresor. Un astfel de sistem ar putea fi mai eficient decât un sistem bi-turbo și nu va avea lagul tradițional al acestei soluții tehnice.

Honda S2000 va dispune, astfel, de cel puțin 320 CP, furnizați de un motor de 2,0 litri dispus longitudinal. De asemenea, transmisia va fi un cu ambreiaj dublu și opt trepte de viteză într-o configurație transaxle, pentru optimizarea repartiției maselor.

Cum cea mai importantă piață pentru Honda este cea americană, cel mai probabil, viitorul S2000 va fi prezentat în premieră în noiembrie 2018, în cadrul Salonului auto de la Los Angeles.

via | caranddriver.com