Hongqi H9. Așa arată un rival pentru BMW, Mercedes și Audi în China!

Chinezii nu fac (doar) copii ieftine după forme premium, ci vin și cu produse cu identitate proprie, un exemplu bun fiind aici Hongqi H9.

Citește și:

Coronavirus: unde poți merge cu mașina, ce completezi în declarație, ce faci cu permisul expirat

Un tren a spulberat o mașină în județul Buzău. Ce a urmat a surprins autoritățile

Golf pierde titlul de bestseller VW. Iată noua vedetă în vânzări de la Volkswagen

Cel mai recent exemplu de limuzină premium din China nu este doar inspirat după modele consacrate precum Rolls-Royce, Cadillac sau Mercedes-Benz, dar îmbină elementele estetice ale acestora din urmă pentru a crea un limbaj de design propriu. Unul cel puțin interesant.

FAW Hongqi H9 este o limuzină de 5,2 metri lungime — dintre care trei metri sunt ampatamentul! — care se prezintă ca alternativă la Mercedes-Benz Clasa E, Audi A6 și BMW Seria 5; mai precis, la versiunile cu ampatament lung ale acestora.

Pachetul oferit de Hongqi este, firește, foarte generos. La exterior vine cu jante de 20 de inci, un bombardament de inserții cromate, mânere retractabile și o grilă mare și impunătoare — iluminată cu LED — și faruri Matrix LED. Habitaclul lui Hongqi H9 este scăldat în piele, lemn, crom și piano black și se laudă cu instrumentar de bord digital. Nu știm ce tehnologie ascunde ecranul infotainmentului, însă bănuim că are tot ce-i trebuie pentru a se apropia de rivalii săi premium. FAW spune că Hongqi H9 dispune de un sistem de condus autonom de nivel 2,5.

Pe dedesubt, Hongqi H9 primește suspensii pneumatice și două versiuni de motorizare: un L4 de 2,0 litri supraalimentat, cu 252 CP și 380 Nm, și un V6 de 3,0 litri cu 272 CP și 400 Nm. Nu este chiar cel mai rapid sedan de clasă mare din lume — 0-100 km/h se întâmplă, cel mai repede, în „aproape’ 8 secunde. Sunt, se pare, unele aspecte în care China încă are de recuperat pentru a impresiona clientela premium.

Adaugă un comentariu