Hyundai se gândește și la persoanele cu deficiențe locomotorii. Cel mai recent proiect pare desprins din filmele SF

Toată lumea știe că Hyundai nu produce doar mașini. Cel mai nou proiect gândit de sud-coreeni ne duce cu gândul la Iron Man și la armura sa metalică.

Hyundai a dezvoltat un exoschelet care ar putea avea aplicații în domeniul militar (despre ele nu vom afla prea multe), domeniul medical (recuperare fizică, deficiențe de deplasare) și cel industrial. Conform declarațiilor producătorului asiatic, o persoană echipată cu un astfel de costum metalic ar putea ridica lejer “sute de kilograme”, iar cei cu deficiențe locomotorii s-ar putea deplasa fără prea multe probleme.

exoschelet hyundai (4)

Din informațiile avute, noul costum este o versiune îmbunătățită a lui Hyundai Lifecaring ExoSkeleton (H-LEX), prototip prezentat în urmă cu un an. Spre deosebire de vechiul H-LEX, noua versiune este mai ușoară, ceea ce îl face mai simplu de utilizat.

Hyundai lucrează la această tehnologie de 6 ani și nu este singurul producător auto care și-a canalizat energiile și finanțele în acest domeniu (Audi a produs un exoschelet din fibră de carbon).

Când vom vedea acest proiect pus în aplicare, nu știm, dar lucrurile sună bine.

Via | The Verge

Adaugă un comentariu