Iată portretul robot al șoferului de care trebuie să te ferești în trafic

Firma de cercetare Milliman este cea care a realizat raportul pe bază căruia Autoritatea pentru Supraveghere Financiară a stabilit preţurile maxime ale poliţei RCA. Astfel, există un “portret robot” pentru șoferul de care trebuie să te ferești în trafic.

Conform raportului, cei care provoacă cele mai multe accidente sunt tinerii de până la 25 de ani care conduc mașini cu motoare cu o capacitate cilindrică mai mare de 2,5 litri. Frecvența daunei pentru pentru acest tip de șofer este de 12,7 procente.

A doua cea mai mare frecvență a daunei apare tot în dreptul șoferilor cu vârste de până la 25 de ani care conduc mașini cu motoare cu o capacitate cilindrică între 2 și 2,5 litri. Frecvența daunei pentru acest tip de șofer este de 10,75%.

Conform aceluiași raport, șoferii cu mașini mașini care au motoare de cilindree mare provoacă cele mai multe daune. Totodată, grupul de cercetare a realizat și o daună medie pe ultimii ani. Cea mai mare daună medie a fost de 10.900 de lei și revine șoferilor cu vârsta cuprinsă între 31 şi 35 de ani, care conduc maşini cu o capacitate cilindrică de peste 2,5 litri.

Via | Economica