Iată unde sunt amplasate cele 74 de camere video folosite pentru verificarea rovinietei

În prezent, pe teritoriul României sunt amplasate 74 de camere video care verfică dacă șoferii au plătit sau nu rovinieta. Așa cum probabil deja știți, cele mai multe astfel de dispozitive sunt montate pe Drumul Național 1 (6 camere), Drumul Național 2 (4 camere), Drumul Național 6 (4 camere) și Drumul Național 15 (4 camere).

În 2015, Compania Naţională de Autostrăzi şi Drumuri Naţionale din România (CNADNR) a instalat pe drumurile din țară 23 de camere fixe noi. Alături de cele 74 de camere fixe, CNADNR mai deține 14 camere video mobile.

Citește și 

PREȚUL CARBURANȚILOR CREȘTE MASIV de la 1 septembrie

Cât de ușor te păcălesc samsarii! Top 5 metode de care să te ferești!

Cum poți să plătești pentru rovinieta

“Ca regulă generală, amplasarea celor 14 sisteme de camere video mobile nu se realizează pe sectoarele de drumuri naţionale pe care sunt amplasate sistemele de camere video fixe. Acestea sunt utilizate pentru verificarea existenţei şi valabilităţii rovinietei pe dumurile pe care nu sunt amplasate sistemele de camere video fixe, pe sectoarele de drumuri naţionale ce pot constitui rute ocolitoare ale punctelor fixe de control sau pe drumurile pe care se înregistrează valori mai reduse ale traficului rutier, fără a exista o procedură prestabilită de amplasare (în funcţie de zonă/drum/interval de timp)”, au explicat reprezentanții CNADNR pentru colegii de la AvocatNet.

Citește și: Rovinieta ar putea deveni istorie. Un proiect UE propune taxa europeană unică de drum

Lista cu camerele video fixe de control al rovinietei

Via | AvocatNet

    Ăla micu' says:

    Vrăjeala… Pe DN 71 Târgovişte-Bucureşti se montează camerele video pentru rovinietă! Ori la ULM la 4 benzi, ori la Bâldana unde au punct de lucru la CNADR!

Adaugă un comentariu