Între timp, Ford mai bifează o premieră “eco” în domeniul auto

Despre reducerea emisiilor de CO2 în industria auto s-a tot discutat și încă se discută. În tot acest timp, Ford vine cu o premieră care permite reciclarea dioxidului de carbon și transformarea lui în plastic și spumă.

Materialele obținute prin reciclarea dioxidului de carbon vor fi utilizate de producătorul de peste Ocean ca materie primă pentru fabricarea scauneleor și a unor componente de sub capota modelelor. Mulțumită acestei tehnologii, Ford va reuși să reducă consumul de petrol (produs din care sunt realizate materialele plastice) cu aproximativ 300.000 de tone anual.

ford reciclare co2 (2)

“Ford lucrează din greu pentru a diminua impactul asupra mediului prin reducerea cantității de materiale plastice și spumă realizate din petrol. Această tehnologie este interesantă pentru că va contribui la rezolvarea unei probleme aparent insurmontabile: schimbarea climei”, a declarat Debbie Mielewsk, liderul echipei care lucrează în departamentul de tehnologii sustenabile.

“În cadrul Ford dezvoltăm rapid căi sustenabile pentru a fabrica produse de înaltă calitate având un ochi și asupra mediului”, a completat oficialul Ford.

Sursa | Ford

Adaugă un comentariu