Japonia aprobă utilizarea camerelor video în locul tradiționalelor oglinzi laterale

În ultimii ani, ne-am tot delectat cu diverse concepte care în locul tradiționalelor oglinzi laterale foloseau camere video. Și iată că prima țară care aprobă folosirea acestor camere video în locul oglinzilor laterale este Japonia.

În Țara Soarelui Răsare a fost adoptată o legislație care permite înlocuirea oglinzilor cu camere video. Astfel, Japonia încearcă să dea tonul și să permită constructorilor să-și etaleze toate elementele tehnice de ultimă generație.

camere video auto (3)

Iar trecerea de la oglinzile laterale la camerele video mai are și alte beneficii. Amintim aici de reducerea frecării cu aerul, îmbunătățirea aerodinamicii și, totodată scăderea consumului de carburant. Mai mult, unghiul de vizibilitate va crește, iar șoferii nu vor mai avea probleme atunci când plouă sau când soarele strălucește prea tare.

Ichikoh este primul furnizor care promite constructorilor astfel de camere video. Produsul comapniei a fost deja selectat de unul dintre producătorii japonezi și va debuta în scurt timp pe modelele de serie.

camere video auto (1)

Via | Carscoops

Adaugă un comentariu