Jeep Renegade și Compact primesc versiune plug-in hybrid 4XE

Jeep a publicat informații noi cu versiunile plug-in hybrid pentru Renegade și Compass, care promit autonomie electrică de până la 50 de kilometri.

Citește și:

Jeep Gladiator Hennesseys Maximus: mândria texană iese pe teren

Jeep Grand Cherokee Trackhawk devine cel mai rapid SUV pe gheață

Jeep Adventure Day: demonstrație off-road pe circuitul TCS Racing Park

După prezentarea din primăvară ale modelelor hibride Renegade și Compass, Jeep vine cu informații tehnice suplimentare despre sistemul PHEV.

Sistemul hibrid, în cazul lui Jeep Renegade 4XE, este format dintr-un motor termic cu patru cilindri în linie, de 1,3 litri, capabil să livreze 130 de cai-putere și 270 de Newtoni-metru. Jeep Compass folosește aceeași unitate, doar că aici este mai puternică: are 180 de cai-putere.

Motorul termic este ajutat de două motoare electrice. Cel de pe puntea față este cuplat la motorul termic, iar cel de pe spate, cu 60 de cai-putere și 250 de Newtoni-metru, funcționează independent. Astfel, Jeep Renegade 4XE are 190 de cai-putere, în timp ce Compass se laudă cu 240 de cai-putere.

Energia electrică este stocată într-o baterie Li-ion de 11,4 kWh, de 400 V, care asigură o autonomie de până la 50 de kilometri, spune Jeep. Încărcarea acesteia se face la surse de curent cuprinse între 2,3 kW și 7,4 kW. Timpul maxim de încărcare este de 5 ore, iar cel mai scurt este de 100 de minute.

Adaugă un comentariu