Kia Niro – SUV-ul hibrid al asiaticilor

Kia a pregătit pentru Salonul Auto de la Geneva o premieră importantă. Vorbim despre debutul lui Niro, un SUV hibrid care va fi disponibil în Europa începând cu toamna acestui an.

Noul Kia Niro măsoară 4.355 de mm în lungime, 1.535 de mm în înălțime și are o lățime de 1.800 de mm. Ampatamentul lui Niro are 2.700 de mm, lucru care se traduce prin suficient de mult spațiu pentru cei cinci pasageri. Și pentru că suntem în zona dimensiunilor, vă spunem că portbagajul are o capacitate de 421 de litri.

Sub capota lui Kia Niro se află un sistem de propulsie hibrid. Acesta folosește un propulsor pe benzină de 1,6 litri care produce 105 Cp și 147 Nm și un motor electric de 44 CP susținut de un set de baterii poziționat sub bancheta spate.

2016 kia niro geneva (5)

Ansamblul hibrid promite 141 CP, iar resursele sunt puse în valoare cu ajutorul unei cutii de viteze cu șase trepte și dublu ambreiaj. Momentan, oficialii Kia nu au publicat valori legate de consumul de carburant, însă ne-am spus că emisiile de CO2 ar trebui să se cifreze în dreptul valorii de 89 de grame CO2/km.

Dar planurile de “electrificare” Kia nu se opresc aici. În 2017 vom face cunoștință și cu o versiune plug-in hybrid a lui Niro, iar mai apoi nu este exclus să vedem și o variantă full-electric.

Adaugă un comentariu