Kia țintește către premium: Sorento primește asistent de parcare autonomă

Noul Sorento este cea mai tehnologizată Kia a momentului, iar unele funcții cu care se laudă le găsești abia în ligile superioare, premium.

Citește și:

A folosit ajutorul de stat pentru coronavirus ca să-și cumpere o Kia

Tot ce trebuie să știi despre transmisia manuală inteligentă dezvoltată de Kia

Designerul-șef Kia: „COVID-19 va schimba designul mașinilor noastre’

Nici mărcile premium nu au așa ceva: unde afișează Kia Sorento imagini din unghiul mort

Kia a impresionat din multe puncte de vedere cu Sorento, SUV-ul coreean lăudându-se cu o suită de tehnologii, unele fiind chiar premieră pentru segmentul din care face parte. Și se pare că Sorento încă are ași tehnologici în mânecă, cel mai recent fiind prezentat chiar astăzi.

Este vorba despre Remote Smart Parking Assist (RSPA), un asistent de parcare autonomă. Acesta se folosește de camere și de senzori ultrasonici pentru a muta mașina într-un/dintr-un loc de parcare îngust, fără ca șoferul să fie la volan. Sistemul operează accelerația, frâna și direcția și poate detecta mișcare, oprindu-se în orice moment dacă simte că există vreun pericol de a acroșa ceva, sau pe cineva. Kia menționează că asistentul de parcare poate fi activat din cheie.

În acest moment, RSPA este disponibil doar pe o anumită versiune de Sorento — dieselul de 2,2 litri cu 204 CP și cutie automată cu 8 trepte. În România, prețul acestei versiuni este de circa 43.000 €.

Adaugă un comentariu