Kris Meeke se impune în Raliul Finalandei, iar Simone Tempestini încheie pe locul secund în Jurnior WRC

Despre cât de spectaculos este Raliul Finlandei s-ar putea scrie câteva cărți. Ediția din acest an a fost la fel de la rapidă și extrem de dificilă, iar acest lucru a dus la accidente spectaculoase, la abandonuri, dar și la demonstrații de pilotaj geniale.

Ediția din acest an a Raliului Finlandei a fost câștigată de Kris Meeke. Britanicul reușește să își treacă numele nu doar pe rapoartele WRC, ci și în cărțile de istorie, ca fiind unul dintre acei oameni care nu s-au născut în nordul Europei, dar care au reușit să câștige Raliul Finlandei. În acest club se află Carlos Sainz (1990), Didier Auriol (1992), Sebastien Loeb (2008, 2011, 2012) și Sebastien Ogier (2013). Totodată, Meeke este și primul britanic care a câștigat în Finlanda.

Kris Meeke a pilotat excelent și a reușit să se impună în fața localnicului Jari-Matti Latvala, dar și în fața lui Craig Breen. Pentru acesta din urmă, podiului din Finalanda este primul obținut într-o etapă din Mondial. Locurile patru și cinci au fost adjudecate de Thierry Neuville și Hayden Paddon, cei doi aducând puncte importante pentru Hyundai.

În Junior WRC, Simone Tempestini, campionul național de raliuri, termină pe locul secund, la doar 5,6 secunde în spatele lui Ole Christian Veiby. Pilotul Napoca Rally Academy s-a impus în șase probe speciale, una dintre acestea fiind și celebra Ouninpohja. Locul trei al podiumului din Finalanda a fost ocupat de Juuso Nordgren.

În clasamentul general, Simone Tempestini are 68 de puncte, urmat de Ole Christian Veiby cu 50 de puncte și de Vincent Dubert cu 34 de puncte. Etapa cu numărul patru din Junior WRC va avea loc în Germania între 18 și 21 august.

Adaugă un comentariu