Lada Largus facelift duce prima generație a Daciei Logan MCV mai departe

Lada Largus primește un facelift pentru 2021. În esență, mașina produsă de AvtoVAZ este un Logan MCV de primă generație, dar care beneficiază de o serie întreagă de dotări ce nu s-au regăsit pe modelul autohton.

Din punct de vedere tehnic, nimic nu s-a schimbat pentru breakul rusesc. Mașina utilizează aceeași platformă Dacia B0 cu ampatament lung, iar sub capotă identificăm deja clasicul propulsor aspirat pe benzină de 1,6 litri cu 16 valve. În aceeași specificație, motorul și-a trăit viața și sub capotele modelelor Dacia Logan și Logan MCV din prima generație. Puterea maximă ajunge la 105 CP, în timp ce cuplul maxim de 148 Nm este atins la 4200 rpm. Resursele motorului sunt gestionate prin intermediul unei transmisii manuale cu cinci trepte. Deși avem de-a face cu un model Cross (Stepway), tracțiunea rămâne exclusivă pe puntea față.

Un ochi antrenat va observa rapid că partea frontală a lui Largus Cross amintește imediat de a doua generație a Daciei Logan, ce s-a lansat în 2013. Farurile par să aibă aceeași dispunere spațială, în timp ce capota și aripile au fost adaptate pentru a se potrivi cu restul mașinii.

 

Dacia Logan 2013

Dacia Logan MCV 2009

Totuși, bara față poartă un design original, iar oglinzile laterale au fost, de asemenea, modernizate. Restul caroseriei a rămas, în linii mari, neschimbată, însă versiunea Cross a primit ornamente de plastic în stilul modelelor Stepway.

 

Lada Largus Cross – interior

Dacia Duster 2014

Povestea este mai interesantă la interior, unde vehiculul rusesc împrumută planșa de bord a lui Duster. Ne referim aici la faceliftul primei generații. Pe lângă bord, Lada mai primește și unitatea multimedia, precum și fețele de uși tot de la SUV-ul românesc, în timp ce comutatoarele dedicate geamurilor electrice au rămas neschimbate. Schimbătorul și pedalierul sunt identice, în timp ce volanul și instrumentarul de bord sunt total diferite.

 

Lada Largus Cross – scaune și tapițerie

Scaunele sunt, de asemenea, reciclate din gama Dacia, însă sunt îmbrăcate într-o tapițerie cu accente portocalii. Dacă ne întrebați pe noi, combinația de culori nu arată rău deloc.

 

Lada Largus Cross – portbagaj

Dacia Logan MCV 2009 – porbagaj

În ceea ce privește spațiul de încărcare, rușii nu au efectuat prea multe modificări. Apreciem includerea (probabil opțională) a spațiului inteligent de depozitare și a plasei care nu permite deplasarea bagajelor.

Dacă vă întrebați ce dotări are o Lada Largus Cross din 2021, veți fi surprinși. Comenzile de pe volanul încălzit ne indică existența unui sistem cruise control, în timp ce butoanele amplasate sub centrul de comandă pentru climatizarea manuală acționează încălzirea în scaune (pe trei trepte!).

Mașina mai beneficiază de parbriz încălzit și de buton SOS. Ne place și sistemul simplist de închidere (cu magneți) al cotierei generoase, în timp ce cheia este de tip briceag.

În zona din rândul doi am rămas cu adevărat impresionați atunci când am descoperit existența unor butoane care pornesc încălzirea în scaune (în spate!). De asemenea, oaspeții din spate mai primesc un port de încărcare USB, dar și o priză de 12 V.

Adaugă un comentariu