Lucian Răduț se impune în Trofeul Opel, iar Bogdan Cuzma devine noul campion de Coastă

Weekend-ul care tocmai s-a încheiat a pus punct ediției 2016 a Campionatului Național de Viteză în Coastă. Ultima etapă s-a numit Trofeul Opel și s-a desfășurat pe Drumul Poienii. În prima zi, concurenții au avut parte de o vreme plăcută, în timp ce ziua de duminică a stat sub semnul ploii. În aceste condiții, Trofeul Opel a adus câteva suprize plăcute.

După cele două manșe de concurs, învingător a fost Răduț Lucian. Podiumul a fost completat de Cornel Gardean și Adi Iliescu.

“Mi-a plăcut foarte mult acestă etapă. Mi-a plăcut vremea, spectacolul şi publicul de pe margine. Am avut parte de un sezon foarte greu, aşa că rezultatul final este peste aşteptările mele.” a declarat Lucian Răduţ după finalul competiției.

Pentru Cornel Gardean a fost a doua etapă din acest sezon în cadrul căreia a luat startul, în timp ce pentru Adi Iliescu, podiumul reprezintă un mare plus. Acesta a pilotat un Mitsubishi Lancer EVO VII de grupa A și a reușit o performanță impresionantă.

“Este primul meu podium în clasamentul general. Este un sentiment unic care, cu siguranţă, va rămâne în memoria mea toată viaţă. Nu mă aşteptăm la asemenea rezultat după prima urcare de concurs, atunci când am ales greşit cauciucurile.” a declarat Adi “The Kid” Iliescu.
Liderul clasamentului general, Bogdan Cuzma, a obținut al doilea timp al primei manșe de concurs și a decis să nu mai realizeze și cea de-a doua urcare. Astfel, Cuzma își trece în palmares primul titlu național absolut în cadrul Campionatului Național de Viteză în COastă.

“La începutul sezonului nu mă gândeam deloc la titlul absolut. Speram ca în acest an să bifez câteva podiumuri şi să mă obişnuiesc cu noua maşină. Acum sunt extrem de încântat că am ajuns până aici.” a spus Bogdan Cuzma.

Sursa | Autorally Foto | Szabo Attila

Adaugă un comentariu