Marca din Cehia va ataca în curând segmentul B cu un BEV original. Va fi Škoda Epiq punctul inițial al unui succes epic?

Să începem cu un portbagaj epic: aproape fiecare noutate de la Škoda lansată de la preluarea mărcii de către grupul VW încoace a reținut atenția prin volumul impresionant al portbagajului. Škoda Epiq nu face excepție: la o lungime de 4,1 m a mașinii, volumul util este de 490 l! De asemenea, se face remarcat noul limbaj de design numit Modern Solid.

Conceptul Škoda Epiq prezintă o capotă ferm conturată pe care se face observat noul logo scriptic Škoda. Așa-numitul Tech-Deck Face cu elemente fine în nuanță negru-lucios este o reinterpretare modernă a grilei tipice Škoda și acoperă dispozitive avansate precum radarul de distanță și camera frontală. Fața Tech-Deck este flancată de elemente LED bifuncționale, în formă de T, pentru luminile de zi și indicatoarele de direcție. Farurile sunt amplasate într-o poziție joasă. Modulele lor de surse luminoase au un design de inspirație cubistă și includ tehnologia Matrix LED. Bara de protecție față robustă vine cu un spoiler vopsit în Unique Dark Chrome.

Profilul este caracterizat de o linie înaltă, apropiată de baza părții vitrate, care subliniază atitudinea puternică a mașinii. Pasajele roților de mai jos sunt conturate cu un ornament întunecat și găzduiesc roți optimizate aerodinamic. Linia joasă a pavilionului, ușor înclinată, integrează un eleron dedicat optimizării aerodinamice. La spate se observă, de asemenea, o bară de protecție robustă și, mai sus, inscripții Škoda în Unique Dark Chrome pe hayon. Aspectul minimalist al conceptului Škoda Epic este subliniat de vopseaua metalizată mată în Moon White. Detaliile portocalii strălucitoare pe șinele de acoperiș și pe roți, precum și pe barele de protecție față și spate adaugă interes vizual.

Crossoverul BEV numit (cel puțin deocamdată) Škoda Epiq urmează să fie lansat sub forma sa de serie în 2025. Este de așteptat ca oferta prețurilor să se calibreze în jurul valorii de 25.000 de euro. A mai fost anunțată și o autonomie de aproximativ 400 km.

taguri
Adaugă un comentariu

Articole similare