Mașinile cu volan pe dreapta, provenind din Marea Britanie, vor fi interzise

Registrul Auto Român a anunțat că mașinile cu volan pe dreapta, provenite din Marea Britanie, nu vor mai putea fi înmatriculate în România.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Cu toate că este contraintuitiv (și, în funcție de șofer, periculos) să conduci o mașină cu volan pe dreapta într-o țară în care circulația se face pe partea dreaptă a drumului, mulți români au profitat de legislația în vigoare și de prețurile ofertante pentru a-și înmatricula autovehicule second-hand provenite din Marea Britanie.

Însă acest lucru este pe cale să se schimbe, anunță Registrul Auto Român (RAR), care a anunțat că autoturismele din Marea Britanie nu vor mai putea fi înmatriculate la noi în țară odată ce Brexitul (ieșirea Marii Britanii din Europa) este finalizat.

„Dat fiind interesul public ridicat pentru situaţia autovehiculelor care provin din UK, în contextul Brexit, precizăm că până la data de 31 decembrie 2020 este în vigoare o perioadă de tranziţie stabilită ca urmare a Acordului de retragere, dar care poate fi prelungită. În consecinţă, până la 31.12.2020 se acceptă, în aceleaşi condiţii, omologările UE emise de UK, adică şi autovehiculele cu volan pe partea dreaptă care provin din UK vor putea primi CIV, dacă respectă celelalte condiţii aplicabile', ne comunică RAR, citat de Agerpres.

În ceea ce privește mașinile cu volan pe dreapta deja înmatriculate și utilizate la noi în țară, Registrul Auto Român încă nu a venit cu o decizie concretă, menționând că „nicio altă prevedere legislativă care să oblige la modificarea poziției postului de conducere pe partea stângă'.

Adaugă un comentariu