Mașinile electrice nu vor aduce un avantaj financiar față de cele cu combustie până în 2025

Viitorul în industria auto este cu siguranță electric, dar modul cum va evolua nu este încă foarte clar. Toți constructorii auto dezvoltă platforme modulabile speciale pentru modelele electrice, iar anul 2020 este aunțat ca fiind un punct de cotitură pentru toată industria. Atunci sunt anunțate o multitudine de noi modele complet electrice.

 

Totuși, în cadrul unui interviu oferit pentru Bloomberg, Wolfgang Schaefer, CFO Continental, a declarat că din punct de vedere financiar, mașinile cu propulsie electrică nu vor aduce un avantaj față de mașinile cu motor cu ardere internă. Asta însemnă că anul 2025 va fi momentul când prețurile mașinilor electrice vor fi extrem de competitive, chiar similare sau mai mici decât ale celor cu motor termic, iar infrastructura și tehhnologia vor putea susține eficient propulsie pur electrică.

În acest moment, Daimler investește 10,8 miliarde de dolari pentru a dezvolta structura completă pentru mașinile elctrice. Grupul Volkswagen este aproape, cu investiții de 9,8 miliarde de dolari, dar nici Toyota sau BMW nu sunt departe. Bavarezii au chiar un avantaj în acest moment, fiind singurii care oferă un model electric dezvoltat de la zero pentru propulsia alternativă.

 

Adaugă un comentariu