Mercedes-AMG C43 Coupe își etalează mușchii înainte de Geneva

Deși mai sunt câteva zile până la debutul Salonului Auto de la Geneva, producătorii încă ne pun pe jar cu o mulțime de premiere. Dacă toată săptămâna am fost asaltați de imagini teaser cu viitoarea Clasa C Cabrio, astăzi, Mercedes-Benz vine cu imagini și informații despre proaspătul AMG C43 Coupe.

Versiunea prezentată astăzi vine să facă trecerea către versiunea AMG C63 Coupe și promite modificări exterioare, un interior ușor îmbunătățit și un motor pe măsură.

Din punct de vedere estetic, Mercedes-AMG C43 Coupe a primit carcase noi pentru oglinzi, elemente argintii, un spoiler spate revizuit și un eleron montat pe portbagaj. De asemenea, nemții pun la dispoziție jante speciale de 18 inchi, dar opțional pot fi montate și unele de 19 inchi.

Interiorul are acum o tentă ceva mai sportivp. Volanul teșit în partea de jos, cusăturile constrastante și centurile de siguranță roșii, completează pastelul generat de nemți.

2016 mercedes-amg c43 coupe geneva (4)

Dar am ajuns și la cea mai interesantă parte a lui AMG C43 Coupe și anume, motorul. Sub capota acestuia se ascunde un V6 biturbo de 3,0 litri care oferă 362 CP și 520 Nm. Resursele sunt puse în valoare de o cutie automată cu nouă rapoarte și de un sistem de tracțiune integrală. Pentru un plus de sportivitatea, sistemul 4Matic va distribui 69% din cuplu către puntea spate. Tot pentru o experiență specială, nemții au optat și pentru montarea suspensiei AMG Ride Control, dar și a sistemul AMG Dynamic Select.

În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,7 secunde, iar viteza maximă a fost limitată electronic la 250 km/h.

Modelul va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva.

Adaugă un comentariu