Mercedes-AMG GT primește un facelift, dar și o versiune nouă

Deși au trecut doar trei ani de la debut, supercarul Mercedes-AMG GT a primit un facelift consistent din partea constructorului german.

Din punct de vedere estetic, Mercedes-AMG GT facelift primește o grilă frontală revizuită care acum are 15 linii verticale și care a fost denumită AMG Panamericana. Știm că numele vă spune ceva, motiv pentru care vă reamintim că aceasta se regăsește și pe varianta GT3. Tot la exterior, AMG GT are un spoiler nou care integrează un sistem aerodinamic activ și care a fost preluat de pe GT R.

2017-mercedes-amg-gt-facelift-detroit-4

Sub capota lui Mercedes-AMG GT facelift se află același V8 biturbo de 4,0 litri care va fi oferit în trei versiuni de putere. Entry-levelul oferă 476 CP și 630 Nm, cu 14 CP și 30 Nm mai mult față de versiunea cureantă. AMG GT S oferă acum 522 CP și 670 Nm (+ 12 CP și 20 Nm). Vârful de gamă se numește AMG GT C. În cazul acesteia, motorul produce 557 CP și 680 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 3,7 secunde, iar viteza maximă se oprește în dreptul valorii de 317 km/h.

2017-mercedes-amg-gt-facelift-detroit-9

Dar surprizele nemților nu se opresc aici. Pentru că vor celebra 50 de ani de la înființarea AMG, germanii vor oferi și o ediție specială pentru AMG GT. Aceasta se va numi Mercedes-AMG GT C Edition 50 și o să ofere ceva elemente de caroserie noi plus câteva accesorii speciale pentru interior. Așa cum era de așteptat, varianta Edition 50 va fi limitată la doar 50 de exemplare AMG GT C Coupe și tot la atâtea unități în cazul versiunii AMG GT C Roadste

Adaugă un comentariu