Mercedes-AMG E 43 4Matic – Începutul unui vis

Daimler a publicat primele imagini și informații oficiale cu noul Mercedes-AMG E 43 4Matic. Noul vârf de gamă al producătorului german vine să facă un pic mai dulce așteptarea versiunilor hardcore modificate masiv de divizia AMG.

Modelul de clasă mare al producătorului german a primit o serie de noutăți, atât la exterior, cât și sub capotă. La nivel estetic, Mercedes-AMG E 43 4Matic vine cu o serie de prize de aer suplimentare, o grilă ușor modificată și logo-ul AMG amplasat pe diverse elemente. De asemenea, observăm un set de jante de 19 inchi, un sistem de evacuare cu patru terminații și un difuzor de aer ceva mai agresiv.

Interiorul a suferit și el câteva transformări minore pentru a oferi o senzație sporită de sportivitate. Scaunele sport, tapițeria brodată cu ață de culoare roșie și centurile de siguranță în aceeași nuanță vin să schimbe atmosfera de la interior. Volanul a fost îmbracat și el în piele Nappa și a fost cusut cu aceeași ață roșie.

Mercedes-AMG E 43 4MATIC (W 213) 2016

Dar cea mai importantă noutate se află sub capotă. Aici, motorul V6 de 3,0 litri biturbo a fost modificat pentru a produce 401 CP la 6.100 rpm. Cuplul motor are o valoare de 520 Nm și este disponibil între 2.500 și 5.000 rpm.

Motorul este cuplat la cutia de viteze 9G-Tronic (recalibrată pentru un plus de sportivitate), iar resursele sunt puse pe șosea și cu ajutorul sistemului de tracțiune integrală 4Matic. În aceste condiții, accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în 4,6 secunde, iar viteza maximă este limitată electronic la 250 km/h. Consumul mediu mixt anunțat de producător este de 8,3 l/100 km, iar emisiile de CO2 se cifrează în dreptul valorii de 189 g/km.

Mercedes-AMG E 43 4MATIC (W 213) 2016

Pentru un comportament dinamic, suspensia a fost și ea recalibrată de inginerii din Affalterbach.

Noul Mercedes-AMG E 43 4Matic va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la New York, iar debutul pe piață va avea loc în luna septembrie a anului curent.

Adaugă un comentariu