Mercedes-Benz Future Bus – Transportul în comun devine autonom

În urmă cu câțiva ani, Mercedes-Benz a prezentat conceptul Future Truck, camionul capabil să meargă în modul autonom pe autostrăzi. Dar Mercedes-Benz nu a pierdut vreamea, iar acum nemții ne-au făcut cunoștință cu Future Bus.

Descris drept mijlocul de transport în comun al viitorului, autobuzul germanilor a parcurs cu succes 20 de kilometri în modul autonom în Amsterdam. Future Bus dispune de sistemul CityPilot care îi permite vehiculului să meargă autonom cu viteze de până la 70 km/h.

Pe traseul din Amsterdam, autobuzul german a oprit în stații și la semafoare, a frânat ori de câte ori un obstacol s-a aflat în calea sa și a închis sau deschis ușile în mod autonom. Pentru ca lucrurile se fie sub control, o persoană s-a aflat tot timpul la bordul autobuzului și a monitorizat sistemul autonom.

Future Bus dispune de o serie de sisteme radar, de numeroase camere video și chiar și de un sistem de comunicare prin Wi-Fi. În cazul în care orașul dispune de semafoare inteligente, sistemul se poate conecta și va încerca să ruleze cu viteza optimă astfel încât să prindă doar culoarea verde.

2016 mercedes-benz future bus (2)

Conform oficialilor germani, pentru a putea dezvolta un sistem de transport în comun complet autonom, orașul are nevoie de o linie dedicată.

Adaugă un comentariu