Mitsubishi pare să aibă zile numărate pe piața din Europa

Producătorul japonez Mitsubishi a anunțat planul său de afaceri pentru perioada 2020-2022, care sugerează de fapt retragerea de pe piața europeană.

Citește și:

Mitsubishi, după 130 de ani: de la curier la legendă a motorsportului mondial

Renault, îngrijorat de venirea chinezilor pe piața electrică din Europa

Într-un comunicat de presă recent, Mitsubishi Motors Corporation (MMC) anunță planul de bătaie pentru următorii doi ani, botezat „Small but Beautiful’ (Mic dar Frumos), care indică o concentrare a eforturilor în regiunea ASEAN (Asia de Sud-Est) și, implicit, o diminuare a prezenței mărcii pe piața din Europa.

Într-o discuție purtată cu LifeNews, oficialii Mitsubishi au declarat că „Mitsubishi Motors Corporation va îngheța lansarea de noi modele în Europa’, menționând totuși că cele deja existente „care sunt conforme cu reglementările actuale’ vor continua să fie vândute. Dintre cele menționate, Outlander, Eclipse Cross și L200 nu se vor încadra în standardul european, deci vor fi retrase de pe piață. Luând în calcul și că ASX este la final de viață, SpaceStar ar fi singurul model rămas; unul care nu are o piață relevantă în contextul general.

Asta înseamnă că activitatea de after sales (piese și componente) va fi singurul indiciu al existenței Mitsubishi în Europa.

Adaugă un comentariu