Nissan Bladeglider – Conceptul unei mașini sport electrice

Nissan este unul dintre pionierii tehnologiilor eco, iar japonezii s-au tot jucat cu mintea noastră în ultimii ani cu diverse concepte futuriste. Așa se întâmplă și de această dată cu Bladeglider.

Prototipul a fost prezentat în Brazilia și descrie un model sport electric cu o arhitectură nouă. Zona frontală este ceva mai îngustă față de axa posterioară, portierele au deschidere verticală cu balamale poziționate în zona din spate, iar configurația locurilor este de 1+2.

Nissan Bladeglider este un concept decapotabil cu elemente de design gândite să ajute cât mai mult în ceea ce privește aerodinamica. Parbrizul este arcuit, iar oglinzile retrovizoare laterale au fost înlocuite de camere video poziționate în spatele roților față.

În dreptul sistemului de propulsie, Nissan a integrat o soluție dezvoltată cu ajutorul celor de la Williams Advanced Engineering. Avem două motoare de 130 kW care promit un total de 268 CP și 707 Nm. Accelerația de la 0 la 100 km/h are loc în mai puțin de cinci secunde, iar viteza maximă se cifrează la 190 km/h. Pentru un plus de dinamică, Nissan a instalat un sistem cu trei moduri de lucru: Off, Agile și Drift.

Adaugă un comentariu