Noul Nissan Qashqai nu va mai avea diesel, dar vine ca e-Power

Nissan a publicat primele imagini și informații cu noua generație a SUV-ului compact Qashqai. Iată ce noutăți promite acesta.

Citește și:

Nissan vrea să vândă mai multe X-Trail plimbându-și clienții cu Toyota RAV4

Toyota şi Nissan vor cere despăgubiri Marii Britanii, dacă nu se va ajunge la un acord cu UE

Nissan Z Proto, primele imagini cu urmașul lui Nissan 370Z

Nissan Ariya va intra în producție! 394 CP și autonomie de până la 500 km

Viitoarea generație Nissan Qashqai va fi prezentată oficial în primăvara anului viitor, însă până atunci producătorul japonez împărtășește cu publicul câteva informații despre următorul Qashqai, împreună cu un set de imagini cu un prototip camuflat.

Una dintre noutățile majore pe care le va aduce Qashqai privesc motorizările. În primul rând, SUV-ul compact japonez nu va mai fi oferit cu motorizări diesel. Motorizarea de bază va fi unitatea pe benzină, de 1,3 litri, care primește un sistem mild hybrid la 12 V. Ulterior, Nissan va introduce pe Qashqai (și pentru prima dată în Europa) motorizarea e-Power, care constă într-un ansamblu similar unui hibrid (motor termic, motor electric, baterie) însă aici motorul termic este folosit ca un range pentru baterie; mașina va fi pusă în mișcare doar de motorul electric. Japonezii spun că performanțele motorului electric vor fi similare cu cele ale unei mașini electrice.

Noul Qashqai va sta pe noua platformă CMF-C, dezvoltată de membrii Alianței Renault-Nissan-Mitsubishi, iar dimensiunile exteriorare vor fi similare cu cele ale versiunii actuale. Însă folosirea aluminiului reduce masa totală a caroseriei cu 60 de kilograme, în timp ce pentru rigidizarea structurii s-a folosit cu 50% mai mult oțel de înaltă rezistență, spune Nissan.

Din punct de vedere tehnologic, noul Qashqai va debuta cu un nou sistem de iluminare, care va folosi 12 fasciculi individuali pentru a adapta progresiv intensitatea luminii. O altă noutate este sistemul ProPilot with Navi-Link, o evoluție a actualului ProPilot care va permite mașinii să accelereze și să frâneze cu păstrarea benzii de circulație.

Adaugă un comentariu