Noul Subaru BRZ, prezentat oficial: are motor mai mare, mai mulți cai-putere

Subaru a prezentat noul BRZ pe piața din SUA, a doua generație a coupe-ului sportiv primind un motor de 2,4 litri și, totodată, mai multă putere.

Citește și:

Subaru a creat un videoclip: muzica este compusă de mașini

Subaru STI S209 – Ediție limitată cu 341 de cai-putere

VIDEO: Șapte minute cu Subaru STI Type RA pe Transfăgărășan

Iubitorii de coupe-uri sportive la preț accesibil urmează să primească o veste bună și una proastă, ambele în aceeași știre. Vestea bună ar fi că Subaru BRZ este aici și promite mai multă distracție decât înainte; vestea proastă este că „aici’ înseamnă, de fapt, acolo — în Statele Unite —, iar japonezii nu intenționează să-l aducă în Europa.

Din punct de vedere estetic, noul BRZ este mai agresiv: grila a crescut în dimensiuni și a fost poziționată mai jos, farurile au un design mai ascuțit, iar capota capătă nervuri noi; în spate, Subaru BRZ se remarcă printr-un eleron subtil și un difuzor de aer redesenat, flancat de o evacuare cu două ieșiri. Jantele de 17 inci (opțional, de 18 inci) primesc și ele un design nou și sunt încălțate din fabrică cu anvelope Michelin Pilot Sport 4.

Modificările nu se rezumă doar la design, ci și la ingineria pe care o ascunde acesta. Centrul de greutate a noului BRZ a fost mutat mai jos iar trenul de rulare a fost îmbunătățit, pentru un comportament dinamic mai pronunțat. Folosirea aluminiului — pentru plafon, aripile laterale și capotă — au redus masa totală la 1.315 kilograme.

Sub capotă, noul BRZ primește un motor boxer mai mare și este aspirat natural. Unitatea are tot patru cilindri, dar 2,4 litri. Puterea ansamblului propulsor este de 228 de cai-putere și 249 de Newtoni-metru, trimiși către puntea spate printr-o manuală cu șase rapoarte sau printr-o automată cu șase trepte.

La interior, noul BRZ primește instrumentar de bord digital, de 7 inci, și un sistem multimedia de 8 inci cu compatibilitate Apple CarPlay și Android Auto.

Adaugă un comentariu

Articole similare