Subaru a creat un videoclip: muzica este compusă de mașini

Subaru Tecnica International (STI), divizia motorsport a constructorului japonez Subaru, a realizat un videoclip a cărui muzică este compusă din sunete emise de propriile mașini.

Încărcată pe profilul de YouTube al STI, filmarea îmbină o varietate de zgomote specifice autoturismelor. Compilația de 1:05 minute include mostre precum sunetul produs la pornirea motorului, la schimbarea vitezelor sau la acționarea frânei de parcare operate electric.

Pentru ca melodia să aibă ritm, înregistrările audio au fost îmbinate, repetate, redate simultan sau alterate prin diverse procedee tehnice. De asemenea, a fost adăugată pe fundal o linie melodică discretă, produsă de instrumente muzicale „adevărate’.

Deși clipul este departe de a fi viral (are doar 34.402 vizualizări și sub 700 de like-uri), merită apreciat pentru creativitate.

Cu siguranță, era loc de mai bine. STI ar fi putut include, spre exemplu, sunetul unei portiere trântite sau scârțâitul roților la plecarea de pe loc. Frâna de mână mecanică ar fi fost, de asemenea, o sursă bună de zgomot pentru acest proiect. Totuși, având în vedere că doar 37% dintre modelele noi de mașini sunt dotate cu frână de mână operată cu manetă, este de înțeles decizia celor de la Subaru de a nu folosi una în videoclip.

Citește și:

Noul Volkswagen Passat

Nu mai plătim taxă de pod când mergem la mare

Cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

În continuare, să urmărim și să ascultăm opera celor de la Subaru:

Adaugă un comentariu