Noul Volkswagen Passat vine cu un design îmbunătățit și cu mai multă tehnologie

Noul Volkswagen Passat a fost prezentat oficial. Popularul model pune accentul pe tehnologie și oferă posibilitatea conducerii autonome parțiale până la viteze de 210 km/h. Premiera publică va avea loc la Salonul Auto de la Geneva.

Cel mai bine vândut autoturism de clasă medie din lume se apropie de 30 de milioane de exemplare vândute. Noul Passat va putea fi comandat de către clienți începând cu luna mai a acestui an, iar primele livrări vor fi efectuate la sfârșitul verii.

Versiunea facelift dispune de pachetul de sisteme de asistență activă IQ Drive. Cu ajutorul acestor sisteme, noul Passat este capabil de a conduce parțial autonom de la 0 la 210 km/h. De asemenea, pentru a suporta acest sistem, mașina beneficiază de un volan capacitiv, ce detectează prezența mâinilor șoferului pe suprafața acestuia.

Sistemele de siguranță au fost îmbunătățite, iar noile blocuri optice IQ Light cu tehnologie LED matrix, oferite până acum doar pe Touareg, sunt disponibile pe lista de dotări opționale.

Pe partea de conectivitate, noul Volkswagen Passat integrează a treia generație a Modular Infotainment Matrix (MIB3), ce permite conectarea wireless la aplicația Apple CarPlay. De asemenea, autoturismul este conectat în permanență la internet cu ajutorul unei cartele SIM, ce oferă acces la noua platformă digitală Volkswagen We.

Noul Volkswagen Passat se diferențiază de modelul din 2015 prin mici revizuiri de ordin estetic la barele de protecție, dar și la blocurile optice.

La interior, versiunea facelift oferă un instrumentar digital de bord îmbunătățit, cu afișaje mai clare și trei versiuni pentru unitatea media centrală: Composition Media (display de 6,5 inchi), Discover Media (8 inchi) și Discover Pro (9,2 inchi).

Clienții ce optează pentru sistemul audio Dynaudio vor beneficia de o putere maximă de 700 W transmisă prin intermediul celor 12 incinte acustice.

Sub capotă, noul Passat dispune de trei motorizări pe benzină și patru diesel. Toate aceste versiuni dispun de filtru de particule și respectă noile norme Euro 6d-Temp.

Clienții ce optează pentru un motor pe benzină au de ales între motorizările 1.5 TSI (150 CP) sau 2.0 TSI, care este oferit cu două variante de putere, de 190 CP și de 272 CP.

Cele patru motorizări diesel încep de la 1.6 TDI (120 CP), continuă cu 2.0 TDI Evo (150 CP), ce oferă cifre impresionante de eficiență (cu 10 g CO2/km mai puțin decât generația anterioară), un alt 2.0 TDI cu 190 CP și vârful de gamă, ce este reprezentat de 2.0 TDI cu 240 CP.

Versiunea plug-in hybrid Passat GTE revine în gamă cu un acumulator de 13 kWh, ce asigură o autonomie de aproximativ 55 de kilometri atunci când se folosește doar modul 100% electric. În cazul acestuia puterea maximă totală este de 218 cai-putere, asigurați de un propulsor termic 1.4 TSI (156 CP) și de un motor electric ce produce 115 CP.

Citește și:

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

TOP 25 cele mai vândute mașini în Europa în 2018

Românii au prins gustul mașinilor electrice: Câte au cumpărat în 2018

Adaugă un comentariu