Toyota Yaris, prima „victimă” a noului Euro NCAP. Cum s-a descurcat

Euro NCAP a publicat rezultatele pentru primul model testat după noile standarde: Toyota Yaris. Iată ce scor a obținut miniona japoneză.

Citește și:

Testele Euro NCAP nu vor mai fi la fel de anul acesta. 5 stele foarte greu de obținut

Siguranța Volkswagen, premiată de Euro NCAP. Ce model se laudă cu Car2X

Acestea sunt cele mai sigure mașini din 2019, confort Euro NCAP

Reprezentanții Euro NCAP au început să publice testele efectuate după noul standard — despre care se spune că este mai exigent decât cel de dinainte —, iar primul model este Toyota Yaris.

Citadina japoneză a venit pregătită și a reușit să obțină punctaj maxim, de cinci stele.

„Felicitări Toyota pentru ratingul maxim obținut de Yaris. Acesta a fost un an greu pentru toată lumea și sunt recunoscător că laboratoarele și angajații Euro NCAP care au lucrat din greu să testeze siguranța și să rămână în siguranță. A trebuit să ne adaptăm rapid noilor practici și este satisfăcător că prima mașină testată anul acesta a reușit să bifeze ariile de siguranță care sunt acum considerate prioritare’, a declarat secretarul general Euro NCAP, Michiel van Ratingen.

Noul protocol de testare Euro NCAP urmărește să încurajeze producătorii de mașini în dezvoltarea de soluții tehnice și tehnologice care să sporească siguranța atât a pasagerilor cât și a celor din jur.

O schimbare majoră este înlocuirea testului de impact cu o barieră staționară — procedura standard de peste 23 de ani — cu o barieră deformabilă aflată de asemenea în mișcare. Scopul testului este de a simula un impact frontal între două autovehicule care se deplasează cu 50 km/h.

Adaugă un comentariu