Siguranța Volkswagen, premiată de Euro NCAP. Ce model se laudă cu Car2X

Volkswagen a fost premiat de către Euro NCAP pentru sistemul de siguranță inovator Local Hazard Warning, bazat pe tehnologia Car2X. Ce poate să facă acesta.

Citește și:

Volkswagen va suspenda producția de vineri în majoritatea fabricilor sale din Europa

Acestea sunt cele mai sigure mașini din 2019, confort Euro NCAP

Cea mai sigură mașină fabricată în România are probleme cu… siguranța

Trei giganți ai lumii auto se aliază pentru a stabili standardele de siguranță ale mașinilor autonome

Volkswagen ne arată cel mai ușor mod de a parca un Crafter (VIDEO)

Euro NCAP, autoritatea europeană supremă în siguranța autovehiculelor moderne, a acordat un premiu special funcției Local Hazard Warning dezvoltată de Volkswagen. Aceasta este parte a sistemului de comunicații car-to-x (Car2X), prin care mașinile „comunică’ între ele detalii privind condițiile drumului în itinerariul selectat.

Spre exemplu, dacă două mașini echipate cu această tehnologie se întâlnesc (venind din direcții opuse), fiecare dintre ele va transmite celeilalte informații despre drumul parcurs. Astfel, șoferul va ști ce anume îl așteaptă (limitări de viteză, drum în lucru, incidente) în drumul său către destinație.

Ca să punem în context relevanța acestei tehnologii: Euro NCAP nu a mai acordat un astfel de premiu în ultimii șase ani. „Este o zonă interesantă de siguranță, una care oferă potențialul de ajuta participanți la trafic care au fost, până acum, dificil de protejat — cum ar fi motocicliștii. Euro NCAP a luat-o la cunoștință, dar adevăratul său potențial nu va fi recunoscut până când mai multe autovehicule vor fi echipate cu un sistem compatibil,’ a declarat secretarul general Euro NCAP Michiel van Ratingen. „Volkswagen trebuie felicitat pentru faptul că au făcut această echipare standard pentru modele de serie mare ca Golf’, a completat acesta.

Local Hazard Warning a debutat pe noul Golf, dar se va extinde și în celelalte modele din gama Volkswagen, următoarele beneficiare fiind cel mai probabil modelele din gama electrică ID.

Adaugă un comentariu