Trei giganți ai lumii auto se aliază pentru a stabili standardele de siguranță ale mașinilor autonome

Trei giganți ai lumii auto au anunțat că își unesc forțele în cadrul unui consorțiu, pentru a stabili standardele de siguranță ale mașinilor autonome. Indirect, constructorii speră să contureze un cadru legislativ pentru circulația pe drumurile publice a vehiculelor care se conduc singure.

Cei trei coloși care au aderat la Automated Vehicle Safety Consortium (Consorțiul Siguranței Vehiculelor Automatizate) sunt General Motors, Ford și Toyota. Colaborarea acestor companii ar urma să definească principii concrete și standarde de siguranță pentru mașinile autonome, sprijinind autoritățile în demersul schițării unui astfel de cadru legislativ.

Mașini autonome – Ce intenționează cei trei producători?

Potrivit agenției Reuters, consorțiul va derula numeroase teste de siguranță auto și comparații detaliate între vehicule autonome și mașini conduse de oameni. De asemenea, un element esențial al parteneriatului este schimbul de date între constructori, ceea ce îi va ajuta să obțină rezultate mai bune decât dacă ar fi lucrat independent.

Scopul suprem al consorțiului General Motors-Ford-Toyota este să realizeze o bază de date completă, corectă și relevantă, după care autoritățile americane se vor putea ghida pentru a stabili legislația mașinilor autonome. Ulterior, aceste standarde ar putea inspira și alte state să adopte măsuri similare.

 

Citește și:

Țara în care 7 din 10 șoferi regretă că și-au cumpărat o mașină electrică

Polița RCA pe o lună ar putea dispărea anul acesta

Claudiu Manda a rămas fără permis – Senatorul PSD circula cu 125 km/h în localitate

Un posesor de Tesla a testat sistemul de frânare autonomă folosindu-și soția drept cobai

Programul Rabla 2019: ITP-ul nu mai este obligatoriu pentru mașina veche

 

Oricât de mult a evoluat tehnologia autonomă până în prezent, încă nu am ajuns în punctul în care aceasta să fie implementată pe scară largă și disponibilă persoanelor fizice. Totul trebuie verificat la sânge, pentru a evita situații de genul celei descrise în acest studiu, care a concluzionat că mașinile autonome au tendința de a accidenta mai des persoane cu tenul închis la culoare.

 

Sursa foto: 123RF.com

Adaugă un comentariu