Cea mai sigură mașină fabricată în România are probleme cu… siguranța

Ford România a lansat o campanie de rechemare pentru cel mai mic SUV din gama sa. Problemele țin de siguranța șoferului.

Citește și:

Top rechemări în Europa în 2019: Dacia oferă o surpriză plăcută!

Cel mai puternic motor cu patru cilindri din lume aparține lui Focus RS (VIDEO)

Vlogger cumpără un Ford F-350 de 100.000 $ pentru teste, îl distruge (VIDEO)

Ford Focus – Motive să nu-ți ieși din focus

Feel The View: Ford creează un dispozitiv special pentru nevăzători

Nici bine nu s-a lansat și deja întâmpină mici piedici în elanul său către inimile proprietarilor: Ford Puma suferă de potențiale probleme care țin de siguranță.

Ford România a lansat o campanie de rechemare în România pentru SUV-ul produs la Craiova. „O serie de vehicule Puma au fost construite cu arcuri de reținere a airbag-ului șofer care pot fi în afara specificațiilor de fabricație Ford. Un arc de reținere a airbagului șoferului în afara specificațiilor poate să nu fixeze bine pe volan modulul airbagului șofer. În eventualitatea declanșării airbag-ului, poate fi posibil ca airbag-ul să fie eliberat din volan în compartimentul pasagerilor’, spune notificarea trimisă de Ford către ANPC.

Cu alte cuvinte, în cazul unui impact, declanșarea airbag-ului poate duce la desprinderea acestuia de volan. Din fericire, niciun astfel de caz nu a fost sesizat de către proprietarii de Ford Puma până acum, au declarat pentru Automarket oficialii Ford România.

Campania de rechemare vizează unități produse în perioada Noiembrie 2019-Ianuarie 2020. În România sunt afectate 326 de unități Ford Puma. Operațiunea de schimbare a arcului de reținere a airbagului durează aproximativ 30 de minute. O campanie similară se desfășoară și în Marea Britanie, unde a fost numită cu nici o lună în urmă Mașina Anului de către publicația WhatCar.

Altfel, Ford Puma a primit 5 stele în cadrul testelor de siguranță efectuate de Euro NCAP, fiind una dintre cele mai sigure mașini din segmentul său.

Adaugă un comentariu