Feel The View: Ford creează un dispozitiv special pentru nevăzători

Ford a ajutat la dezvoltarea unui dispozitiv haptic prin care nevăzătorii pot „simți’ peisajul înconjurător.

Citește și:

Teste noi EuroNCAP: Ford Puma obţine punctaj maxim, iar trei modele produse de grupul VW sunt penalizate

Mustang Mach-E este cel mai spațios și mai sofisticat dintre Mustangii lui Ford

Ford Focus Active – Focus pe Activ(e)ități

La capitolul inovație, Ford se arată de câțiva ani încoace din ce în ce mai implicat, găsind soluții pentru tot felul de probleme pe care le trecem cu vederea sau le acceptăm așa cum sunt – cine s-ar fi gândit că ar putea exista un pat care te ajută să-ți ții „banda’?

Însă majoritatea soluțiilor Ford țin, firește, de lumea automobilului – cum ar fi tehnologia pentru evitarea conducerii pe contrasens pe autostradă, sau cușca pentru transportul în siguranță al animalelor de companie. Iar cel mai recent exemplu este și cel mai înduioșător: un dispozitiv care îi poate ajuta pe nevăzători să „simtă’ peisajul înconjurător.

Feel The View a fost dezvoltat de Ford împreună cu GTB și cu un startup numit Aedo. Dispozitivul se folosește de o cameră de luat vederi care, la apăsarea unui buton, fotografiază ce se află în fața sa. Imaginea monocromatică este apoi procesată și „tradusă’ în vibrații, pe care utilizatorul le poate simți atingând fereastra pe care se află dispozitivul. Intensitatea vibrațiilor – aparatul dispune de o gamă de 255 de vibrații – este dictată de nuanța de gri a imaginii monocromatice.

Această aplicație tehnologică este un asistent integrat în sistemul de infotainment al automobilului, care ajută la crearea unui context prin descrierea (sumară) a imaginii înregistrate de aparatul foto al dispozivului.

Nu știm dacă Feel The View va depăși stadiul experiemental – cum nu știm nici cât ar costa un așa dispozitiv – sau dacă va fi integrat ca accesoriu pentru Ford, însă inițiativa producătorului american este fără îndoială una lăudabilă.

Adaugă un comentariu