Noul Ford Focus a fost proiectat cu ajutorul unui cățel

Iubitorii de animale fac tot posibilul să nu își lase cățeii singuri acasă atunci când călătoresc.

Mulți îi înghesuie în portbagajul mașinii înainte de a porni la drum, dar decizia este rareori avantajoasă pentru patruped – poate fi atât incomod, cât și extrem de periculos. Noul Ford Focus Wagon a fost proiectat special pentru a rezolva aceste probleme.

Un sondaj realizat de Ford a dezvăluit faptul că 32% dintre șoferii europeni care dețin căței nu îi transportă corespunzător în mașină, deși majoritatea statelor au legi clare în acest sens. Animalele trebuie să stea în dispozitive speciale care să nu le permită deplasarea liberă prin mașină, precum cuști.

Totuși, în funcție de rasă, unii câini au nevoie de o cușcă atât de mare, încât nu încape în autoturism. Spre exemplu, uriașul ogar irlandez este aproape imposibil de transportat cu mașina în condițiile de siguranță prevăzute legal. Cel puțin, era aproape imposibil până de curând.

Inginerul Rene Berns, care a lucrat la designul noului Ford Focus Wagon, a realizat schițele cu ajutorul cățelului său: un ciobănesc australian în vârstă de 3 ani, pe nume Emil. Berns a călătorit mult alături de companionul său patruped, pentru a testa confortul portbagajului și a descoperi cât de practic este acesta, astfel încât patrupezii să călătorească nu doar în siguranță, ci și comod.

Ulterior, pe baza observațiilor ale, Rene Berns a proiectat noul Focus împreună cu echipa sa din Köln, Germania. Portbagajul a fost gândit astfel încât să poată „găzdui’ chiar și cea mai mare rasă de câine din lume, ogarul irlandez.

Dezvoltarea noii variante break a lui Focus a presupus, printre altele, comprimarea stratului de izolație din spumă folosit la plafon. De asemenea, Ford a modificat lungimea șuruburilor utilizate la balamalele hayonului. Nu în ultimul rând, deschiderea portbagajului a fost modificată pentru a permite accesul cu bagaje voluminoase (precum o cușcă imensă pentru căței).

Știu cât de mult înseamnă pentru mine să-l pot lua pe Emil oriunde mă duc. Cu ajutorul lui, sunt mândru că am reușit să le ofer stăpânilor de căței posibilitatea să călătorească sigur și confortabil alături de animalele lor‘.

Noul Focus Wagon a intrat pe piața europeană într-un line-up din care mai fac parte Focus Trend, Focus Titanium, Focus ST-Line, Focus Vignale și Focus Active crossover.

Citește și:

Noul Volkswagen Passat

Duster 1.3 TCe: cât costă la noi cea mai puternică Dacie din istorie!

Camerele CNAIR, folosite în regim de radar? Răspunsul oficial al instituției

LICITAȚII ANAF: Ce mașini confiscate găsești la ofertă în februarie

Sursa foto: captură ecran YouTube/Ford Europe

Adaugă un comentariu