Top rechemări în Europa în 2019: Dacia oferă o surpriză plăcută!

Un raport european care privește numărul campaniilor de rechemare în service pentru mărcile care comercializează în Uniunea Europeană relevă câteva lucruri interesante.

Citește și:

Dacă ruginește, se plătește!

Cum exploatezi corect un motor diesel? Sfaturi pentru a crește fiabilitatea în timp.

Cel mai puternic motor cu patru cilindri din lume aparține lui Focus RS (VIDEO)

BMW face recall la peste 250.000 de mașini, inclusiv Rolls-Royce. Care este motivul

Recall Mercedes-Benz în România: câte modele sunt afectate și de ce

Comisia Europeană a publicat un raport al campaniilor de recall pentru anul 2019, pentru mărcile prezente pe piața europeană. Anul trecut s-au înregistrat 380 de recall-uri, cu 32% mai multe decât în 2018. Totodată, numărul de modele afectate a crescut cu 25% în același interval, în 2019 ajungând la 299 de modele.

În ceea ce privește motivele acestora, cele mai multe rechemări au vizat posibile defecțiuni ale airbagurilor (144), următoarele din listă fiind motorul (134), suspensiile (65), frânele (49) și sistemul de direcție (35).

Marca cu cele mai multe campanii de rechemare în service a fost Mercedes-Benz, cu 56 de recall-uri, după cum ne arată Profit.ro. Clasa E, Clasa A și Sprinter au fost modelele campioane la recall (10 rechemări în service), urmate de Clasa C (9 rechemări) și de GLE (6 rechemări).

A doua cea mai activă marcă a fost Peugeot, cu 25 de campanii de recall (dintre care 15 au fost pentru modelele Expert și Traveller). Top 3 a fost completat de ruda Citroën, cu 23 de rechemări. Primele trei mențiuni sunt Audi, cu 19 campanii de recall, apoi BMW și Opel, fiecare cu câte 18 rechemări.

O surpriză plăcută a raportului este Dacia, unul dintre constructorii cu cele mai puține rechemări în service. În 2019 au fost demarate 6 campanii de rechemare; unele au vizat toate modelele din gamă.

Acțiunile de recall au, de cele mai multe ori, rol preventiv, deci nu pot fi trase de aici concluzii privind fiabilitatea brandului și/sau a modelelor implicate.

Adaugă un comentariu