Recall Mercedes-Benz în România: câte modele sunt afectate și de ce

Mercedes-Benz România va rechema în service modele produse în 2015 și 2016 pentru o actualizare software necesară; modelele vizate au motoare diesel.

Citește și:

BMW face recall la peste 250.000 de mașini, inclusiv Rolls-Royce. Care este motivul

Recall Ford: 322.000 de unități din Europa sunt rechemate în service

Autoritatea Națională pentru Protecția Consumatorului a anunțat pe site-ul oficial, secțiunea Retrageri Voluntare 2019, o campanie de rechemare Mercedes-Benz România pentru autovehiculele produse în intervalul mai 2015-octombrie 2016.

Motivul este o reactualizare software pentru motoarele diesel cu norma de poluare Euro 6. Campania din România face parte din acțiunea de rechemare amplă pornită în Germania la cererea Autorității Federale de Transport (KBA) care vizează, la nivel european, nu mai puțin de 670.000 de unități Mercedes-Benz diesel. Această campanie este un ecou al celebrului Dieselgate, scandalul care a pornit cu Volkswagen și care modificat puternic percepția asupra eficienței motoarelor diesel în ceea ce privește emisiile de noxe.

Efectele Dieselgate au lovit puternic vânzările acestui tip de propulsoare, acestea fiind în continuare în declin. Până și în România au scăzut achizițiile de mașini diesel, clienții orientându-se mai degrabă către modele electrice sau hibride – încurajați, firește, și de ajutorul oferit de stat în cazul acestor tipuri de autovehicule.

Campania de rechemare din România cuprinde 1.917 unități Mercedes-Benz din clase diferite. Astfel, pe lista modelelor rechemate se află Clasa C, Vito (cu motoare de 1,6 litri), GLC și Clasa V (cu motoare de 2,2 litri), ML, GLE, GL și GLS animate de V6-ul de 3,0 litri.

Clienții vor fi notificați în scris și chemați la cel mai apropiat service Mercedes-Benz disponibil; operațiunea de modificare software ar trebui să dureze circa o oră. Lista completă de VIN-uri o puteți găsi și în formularul de notificare de pe site-ul ANPC.

Adaugă un comentariu