Recall Ford: 322.000 de unități din Europa sunt rechemate în service

Ford a anunțat că pregătește o campanie de rechemare în service de proporții. Aproximativ 322.000 de vehicule se vor afla pe listele celor care au nevoie de verificare suplimentară.

Citește și: 

Probleme cu înmatricularea? Te ajută nişte băieţi’ de la RAR! Şi câţiva poliţişti simpatici

RAR: Jumătate dintre mașinile românilor au probleme tehnice majore

Inginerii Ford au identificat o potențială problemă tehnică în cazul modelelor Mondeo, Galaxy și S-Max. Mai precis, acidul din baterie se poate scurge, afectând astfel un senzor al acumulatorului. În lipsa acestui senzor, bateria se poate încălzi, crescând exponențial riscul unui incendiu.

Nu doar posibila defecțiune a fost depistată, dar și detaliile privind anii de fabricație, dar și uzina unde au fost asamblate modelele: este vorba despre mașinile fabricate între februarie 2014 și februarie 2019, la Valencia.

Până acum, Germania are cele mai multe unități afectate: circa 100.000. Locul al doilea este ocupat de Marea Britanie, cu 56.000. Încă nu știm care este amploarea rechemării pe piața locală; ultima rechemare Ford care a implicat și piața locală a fost la începutul anului trecut, când 462 de unități (Fiesta ST, Kuga, Focus, C-Max și Transit Connect) au fost depistate cu de incendiu.

Adaugă un comentariu