RAR: Jumătate dintre mașinile românilor au probleme tehnice majore

Aproape jumătate dintre mașinile românilor sunt un real pericol pe șosea! Aceasta este concluzia la care a ajuns Registrul Auto Român, în urma verificărilor efectuate în trafic în prima jumătate a anului.

Dintre cele 33.508 vehicule controlate în trafic la nivel național, 15.235 prezentau probleme tehnice majore și nu aveau ce căuta pe șosea. Practic, 45,47% dintre autoturismele verificate au fost declarate neconforme – aproape jumătate!

Din acest total, peste 1.700 de vehicule prezentau pericol iminent de accident, potrivit Registrului Auto Român.

 

Citește și:

Noul examen medical obligatoriu pentru șoferi: Nu-l treci, nu iei permisul

Poliția nu vrea să știi asta: când poate deveni nul un proces-verbal completat de Poliţia Rutieră

 

Într-un comunicat de presă, reprezentanții instituției au dezvăluit care sunt cel mai des întâlnite probleme la mașinile românilor: „Cele mai des întâlnite deficienţe tehnice au fost la instalaţia electrică de iluminare şi semnalizare (26,73%), emisii poluante (21%), punţi, jante, anvelope şi suspensie (11,56%), vizibilitate (12%) precum şi la sistemele de frânare (4%) şi direcţie (1,5%). Aproximativ două procente dintre vehicule prezentau probleme legate de inspecţia tehnică periodică (ITP fals, expirat sau anulat)‘.

În urma descoperirii acestor deficiențe, Poliția Rutieră a acordat circa 11.000 de amenzi contravenționale și a retras peste 8.000 de certificate de înmatriculare, în primele șase luni ale anului. Șoferii sancționați prin cea de-a doua metodă nu își pot recupera certificatele decât după ce efectuează inspecția tehnică la o reprezentanță RAR.

Cu toate acestea, statisticile întocmite de instituție nu sunt relevante pentru întreg parcul auto român, deoarece verificările în trafic nu au fost efectuate aleatoriu. În schimb, echipajele mixte RAR-Poliția Rutieră au oprit exact mașinile care nu păreau să funcționeze în parametri optimi.

 

Sursa foto: torange.biz

Adaugă un comentariu