Oficial: Hyundai Tucson este gata pentru Geneva

După o serie de imagini teaser și câteva fotografii scăpate pe internet, Hyundai a publicat datele oficiale și pozele cu noua generație Tucson. Modelul va fi expus în premieră internațională în cadrul Salonului Auto de la Geneva, iar debutul comercial în Europa va avea loc în a doua jumătate a anului.

La nivel exterior, Hyundai Tucson preia o serie dintre elementele regăsite pe fratele mai mare Santa Fe. Noul model asiatic este ceva mai aranjat, mai elegant, iar partea zona frontală este dominată acum de grila hexagonală și de blocurile optice noi.

Spre deosebire de generația pe care o înlocuiește, noul Tucson dispune de un interior cu materiale mai bune din punct de vedere calitativ, dar și cu un look tineresc. Conform oficialilor sud-coreeni, noul Tucson poate fi comandat cu scaune încălzite și ventilate, cu accesorii cromate, iar ecranul central integrează sistemul de infotainment specific.

 

Hyundai Tucson – Motorizări

Sub capotă, producătorul asiatic va instala două motoare pe benzină și trei diesel. Pentru iubitorii de diesel, Hyundai a pregătit unitatea de 1,6 litri GDI și T-GDI. Prima dezvoltă 135 CP, iar cea de-a doua oferă 176 CP. În dreptul motoarelor pe benzină amintim de cel de 1,7 litri de 115 CP și de cel de 2,0 litri disponibil în versiunile de putere de 136 CP și 184 CP. La capitolul transmisii, sud-coreenii vor oferi una manuală cu 6 rapoarte, una automată tot cu 6 trepte și una cu dublu ambreiaj cu 7 rapoarte doar pe motorul de 1.6 litri T-GDI.

Adaugă un comentariu