Oficial: Renault Sport R.S. 01 – Noua vedeta de circuit a francezilor

Renault a prezentat astazi noul model de competitie care va debuta anul viitor in cadrul campionatului Renault Sport Trophy, o noua ramura a World Series by Renault. Botezat Renault Sport R.S. 01, turismul francez a fost dezvoltat de la zero si va fi utilizat doar in competitiile sportive.

Designerii Renault au dat frau liber imaginatiei si, cu putin ajutor din partea conceptului DeZir, a iesit acest model extrem de atagator.

Modelul francez se remarca prin grila extrem de agresiva, prin luminile diurne de tip LED care se intind de-a lungul spoilerului si prin eleronul masiv. Pentru ca vorbim despre o masina de competitie, coeficientul aerodinamic este extrem de important, iar inginerii Renault Sport se lauda ca la o viteza de 300 km/h, apasarea aerodinamica are 1,7 tone, o valoare asemanatoare cu cea a monopostului Formula Renault 3.5.

 

Trenul de rulare si sistemul de propulsie al lui Renault R.S. 01

Noul Renault R.S. 01 vine cu o structura monococa din carbon intarita de un roll cage aprobat FIA. Motorul noului model de competitie francez este montat central-spate, are sase cilindri in V si o cilindree de 3,799 cm3. Conform oficialilor Renault, motorul a fost montat direct pe sasiu si este ancorat de cusca de protectie.

Renault_60882_global_en

Propulsorul a fost dezvoltat de Nismo si dispune de 2 turbine. Conform oficialilor francezi, Renault R.S. 01 poate dezvolta mai bine de 500 CP si peste 600 Nm. Resursele unitatii sunt transmise puntii spate cu ajutorul unei cutii de viteze secventiale cu sapte trepte semnata Sadev. In ceea ce priveste suspensiile modelului francez, raspunzatori sunt cei de la Ohlins.

Pentru a putea tine in frau herghelia de peste 500 CP, Renault R.S. 01 vine cu discuri de 380 mm din carbon cermic.

“Renault Sport R.S. 01 este o masina de competitii cu un design impresionant care simbolizeaza pasiunea francezilor pentru motorsport. Designul reflecta ambitiile acestui model multumita efortului depus de echipa lui Laurens van den Acker. Sub acest invelis superb stau o serie de tehnologii de ultima ora dezvoltate de Renault Sport Technologies”, a declarat Patrice Ratti, CEO-ul Renault Sport Technologies.

Adaugă un comentariu