Opel Astra Electric este dezvăluit atât în variantă hatchback, cât și Sports Tourer

Compacta din Rüsselsheim primește pentru prima dată o versiune 100% electrică. Aceasta poartă numele de Opel Astra Electric și va fi disponibilă atât în variantă hatchback, cât și Sports Tourer începând din primavara anului viitor.

Opel Astra Electric preia sistemul de propulsie utilizat și de fratele de platformă Peugeot 308, ceea ce înseamnă că sub capotă identificăm un motor electric ce dezvoltă 156 CP și un cuplu maxim de 270 Nm. În ceea ce privește cifrele de performanță, Opel Astra Electric atinge o viteză maximă limitată de 170 km/h.

Mașina dispune de un acumulator cu o capacitate de 54 kWh. În aceste condiții, autonomia anunțată de producător se ridică la 416 kilometri în regim WLTP, în condițiile unui consum de energie de doar 12,7 kWh/100 km. Acumulatorul poate fi încărcat în circa 30 de minute de la o stație de încărcare rapidă de 100 kW, iar pentru aplicațiile domestice, mașina primește curent alternativ la maximum 11 kW.

Volumul de încărcare scade cu 81 de litri în cazul versiunii Sports Tourer (față de versiunea cu motor termic), ajungând acum la 516 litri. Iar dacă se alege rabatarea banchetei, volumul portbagajului ajunge până la 1.553 de litri.

Altfel, interiorul versiunii electrice nu diferă față de celelalte motorizări. Totuși, în cazul versiunii prietenoase cu mediul, scaunele ergonomice Active Sport vin în echiparea standard, alături de două ecrane digitale cu diagonala de 10 inchi (instrumentar + media). Tot în standard va fi oferit și un head-up display.

Exteriorul ne aduce aceleași bunătăți pe care le-am primit și pe versiunea cu motor pe benzină: jante de 18 inchi, farurile inteligente LED Matrix, precum și nuanțele two-tone disponibile pentru caroserie.

Adaugă un comentariu