Opel Grandland X: Cum se conduce și cât costă cel mai mare SUV al Opel?

Opel Grandland X, a cărui premieră a avut loc recent la Frankfurt, poate fi acum comandat în rețeaua dealerilor Opel. Înainte de a face asta, însă, aflați care sunt calitățile și defectele celui mai nou (și mai mare) SUV Opel.

Opel Grandland X este cel de-al treilea membru al familiei X de modele Opel, după Mokka X și Crossland X, fiind rezultatul unui parteneriat cu grupul francez PSA, încă înainte ca GM să cedeze Opel francezilor.

Ca și fratele mai mic Crossland X, Grandland X are la bază un model francez, în acest caz fiind vorba de Peugeot 3008. Spre deosebire de acesta, însă, Opel optează pentru un interior clasic și caracteristici de rulare care sunt mai apreciate de către clientela foarte conservatoare din Germania și nu numai.

Pe lângă atitudinea conservatoare, Opel mizează și pe valoarea oferită de Grandland X în segmentul său, acesta beneficiind de o dotare standard bogată, dar și de servicii de utilizator unice, așa cum este Opel OnStar.

Opel Grandland X

Ceea ce impresionează la primul contact cu noul Opel Grandland X este spațiul interior generos și caracterul practic al noului model – o moștenire a bunului spirit francez. Chiar dacă șoferul este înalt, cel care stă în spatele său poate încrucișa fără probleme picioarele.

Comparat cu fratele de la Peugeot, Grandland X este clar modelul mai confortabil. Suspensia este reglată mai elastic, absorbind avid denivelările chiar și cu roțile de 18 inchi din test. Direcția are, de asemenea, un reglaj modificat, pentru a se potrivi mai bine stilului Opel.

Doar două motorizări au fost anunțate de Opel pentru lansare, una pe benzină cu trei cilindri, de 1,2 l/130 CP, și una diesel cu patru cilindri, de 1,6 l/120 CP, fiecare dintre cestea putând fi configurate atât cu transmisie manuală, cât și cu automată.

În cadrul sesiunii de testdrive de la Frankfurt am avut la dispoziție ambele motorizări, dar am recomanda fără rezerve unitatea pe benzină. Chiar dacă acesteia „îi lipsește un cilindru, este extrem de rafinată și trage plină de vigoare. În ceea ce privește dieselul, de asemenea de proveniență PSA, acesta este suficient de silențios pentru a fi demn de sloganul de marketing „whisper diesel purtat de unitatea dezvoltată in-house de Opel pentru Mokka.

Iar dacă tot am vorbit de prețuri, trebuie să precizăm că Opel Grandland X poate fi deja comandat în rețeua Opel, prețurile pornind de la 18.700 de euro cu TVA pentru echiparea de bază Selection cu motorizarea pe benzină și ajung la 24.400 de euro cu TVA pentru motorizarea diesel în echiparea de vârf Innovation. Pentru toate prețurile și datele tehnice ale noului model, intră în secțiunea dedicată lui Opel Grandland X de pe site.

Adaugă un comentariu