Peugeot 308 primește faceliftul meritat. Spoiler alert: are și i-Cockpit!

Peugeot 308 a primit o actualizare consistentă, așa cum anticipam acum o lună. Atunci, mai multe imagini au scăpat pe net, dezvăluind ceea ce părea a fi noul model.

Dezamăgirea fanilor a fost însă mare, mai ales că imaginea din interior apărea cu o planșă de bord clasică, fără deja celebrul i-Cockpit, introdus odată cu actuala generație a lui 3008. Comunicatul oficial pune însă lucrurile la punct, astfel că fanii mărcii pot sta liniștiți: i-Cockpit face parte din program, la fel ca multe alte noutăți tehnologice.

Cum era de așteptat, partea frontală a fost redesenată, fiind modificate capota motorului, spoilerul față, grila și farurile. În spate avem o nouă semnătură luminoasă, leul arătându-și aici ghiarele, atât ziua cât și noaptea.

Nu mai puțin de opt sisteme de asistență moderne ușurează munca celui de la volan, 308 fiind acum primul model din Grupul PSA care primește un tempomat adaptiv cu funcție de oprire pentru modelele dotate cu cutie automată.

Și pentru că am adus vorba, vorbim acum de o nouă cutie de viteze automată cu opt trepte dezvoltată de Aisin, care dispune și de capabilități start&stop. Aceasta va fi disponibilă pe motorizarea diesel BlueHDi 180 S&S, oferită exclusiv pe versiunea sportivă Peugeot 308 GT.

Pentru modelele aflate mai jos în gamă, 308 oferă o nouă motorizare diesel cu patru cilindri BlueHDI 130 S&S – o altă premieră în gama producătorului Peugeot.

Adaugă un comentariu