Scădere de 30% a pieței auto din România în primele șase luni ale anului

În primele șase luni din 2020 s-au înregistrat vânzări de mașini noi cu 30% mai slabe decât în aceeași perioadă a anului trecut. Motivul este evident.

Citește și:

Cinci greșeli frecvente pe care le fac șoferii cu sistemul de aer condiționat

Cel mai recent raport al Direcției Regim Permise de Conducere și Înmatriculare a Vehiculelor (DRPCIV) arată o scădere de 28% în luna iunie a înmatriculărilor de mașini noi, comparativ cu luna a șasea a anului trecut. În România s-au înmatriculat în iunie 10.161 de mașini noi. Spre deosebire de lunile anterioare, cifrele arată o ameliorare a pieței de mașini noi pe piața autohtonă.

Dacia, marca lideră în vânzări la noi în țară, a înregistrat o scădere de 4,6 procente în iunie, cu 3.600 de unități vândute. Toyota s-a bucurat chiar de o creștere cu 17%, în timp ce Volkswagen și Renault au înregistrat pierderi considerabile (circa 41%).

Privind la intervalul ianuarie-iunie, observăm o scădere de 30,7% a cifrelor de vânzări de mașini noi; în primele șase luni ale anului s-au înmatriculat la noi în țară 49.616 unități.

Și piața second-hand a fost afectată, chiar dacă nu la fel de puternic precum cea de mașini noi: în iunie s-au înmatriculat 26.552 de unități, cu 21% mai puțin decât în 2019. Per ansamblu (lunile ianuarie-iunie), aceasta a suferit o scădere de 16,6 procente. În prima jumătate a anului au fost înmatriculate 181.493 de mașini second-hand.

Adaugă un comentariu