Poliția a reținut 122 de permise în 24 de ore. „Erou”: un șofer de 60 de ani

Direcția Generală de Poliție a Municipiului București a avut o zi lungă: a aplicat 241 de sancțiuni contravenționale și a reținut 122 de permise de conducere în doar 24 de ore. Care au fost principalele încălcări ale legii.

Citește și:

Poliția de Frontieră a reținut 230 de autovehicule în 2019. Care este cea mai scumpă

Un șofer acuză Poliţia Teleorman de abuz. Are dreptate?

Ministrul de Interne, mesaj pentru Poliția Română: „Să nu îi trateze cu aroganță și superioritate’

Poliția Română, mesaj despre folosirea telefonului la volan: „Uite că se poate!’

Într-un comunicat emis recent de Poliția Rutieră București a fost publicat bilanțul unei acțiuni generale desfășurate pe 8 Ianuarie în capitala țării. Scopul acțiunii a fost depistarea conducătorilor auto care nu respectă prioritatea de trecere a pietonilor, dar și combaterea indisciplinei pietonale, întrucât printre „principalele cauze ale producerii accidentelor rutiere grave se alfă traversarea neregulamentară a pietonilor și neacordarea de prioritate pentru pietoni’.

În urma acțiunii, polițiștii rutieri au aplicat nu mai puțin de 241 de sancțiuni contravenționale și au reținut 122 de permise de conducere; 103 dintre acestea, pentru neacordarea de prioritate de trecere pietonilor angajați în traversarea străzii, iar 15 pentru nerespectarea culorii roșii a semaforului. Cei mustrați de Poliție au fost atât șoferi, cât și pietoni: 64 de amenzi au fost acordate pietonilor pentru nerespectarea normelor rutiere.

Cea mai gravă abatere de la conduita rutieră descoperită în cadrul acțiunii de ieri a fost un bărbat de 60 de ani, care circula pe drumurile publice cu toate că avea permisul suspendat. În plus, acesta se afla și sub influența băuturilor alcoolice: testarea cu etilotestul a relevat o valoare de 0,89 mg/l de alcool pur în aerul expirat.

Neacordarea de prioritate de trecere pietonilor a fost cauza reținerii a nu mai puțin de 8.900 de permise de conducere în 2019.

Adaugă un comentariu