Programul Rabla 2017 ar putea fi suplimentat

Grațiela Gavrilescu, ministrul Mediului, a anunțat că a semnat și trimis la Monitorul Oficial pentru publicare ordinul pentru programul Rabla astfel încât cele două programe (Rabla Clasic și Rabla Plus) să poată demara în intervalul 5 – 10 mai.

“Ieri (luni — n.r.) am semnat ordinele de ministru și le-am trimis la Monitorul Oficial să poată să fie publicate astfel încât AFM (Administrația Fondului pentru Mediu — n.r.) să poată, începând de astăzi, să treacă la lista de acreditare a dealerilor. Eu preconizez undeva în perioada 5 și 10 mai să putem deja să dăm drumul la programul “Rabla”, în sensul că persoanele fizice și juridice care doresc să-și achiziționeze un autovehicul nou să poată să acceseze electronic acest program”, a declarat ministrul Mediului.

Citește și: Detalii program Rabla 2017

În plus, ministrul spune că fondurile alocate celor două programe destinate reînnoirii parcului auto ar putea fi suplimentate.

“Sper ca perioada în care românii să meargă să acceseze acest program să fie extrem de rapidă și poate că undeva în sfârșitul lui iulie, începutul lui august banii să fie deja accesați și poate că o să identificăm alți bani pentru o suplimentare așa cum am făcut în 2015”, a completat Grațiela Gavrilescu.

Via | Agerpres

Adaugă un comentariu