Rabla 2020: vești bune pentru motocicliști și pentru cei care își doresc mașini hibride!

Programul Rabla 2020 este completat cu vouchere pentru motociclete, iar bonusul pentru mașini hibride a fost majorat. Iată care sunt noile informații.

Citește și:

„Rabla de București' revine! Ce autoturisme pot fi casate în schimbul unui eco-voucher de 9.000 de lei?

Aproximativ 45% din totalul vehiculelor noi cumpărate în anul 2019 prin Programul Rabla au fost produse de Dacia

Programele Rabla şi Rabla Plus vor fi reluate în 2020 din luna martie

Ministerul Mediului pregătește startul programelor Rabla și Rabla Plus pentru anul 2020, iar primele informații deja au fost date publicității: anul acesta bugetele vor fi suplimentate atât pentru Rabla Classic (60.000 de tichete) cât și pentru Rabla Plus (de la 95 la 140 de milioane de lei).

Prima de casare pentru Rabla Classic este în continuare de 6.500 de lei, aceasta putând fi cumulată și în acest an cu un ecobonus de 1.000 de lei (dacă emisiile mașinii nou achiziționate nu depășesc 96 g/km CO2, sau dacă aceasta funcționează pe GPL/CNG). În cazul cumpărării unei mașini hibrid, ecobonusul crește, pentru anul 2020, la 2.500 de lei; în ediția precedentă Rabla, acesta era de 1.700 de lei.

O altă noutate în cadrul programului Rabla 2020 este posibilitatea obținerii unui voucher pentru achiziția unei motociclete. În cazul acesta, prima de casare a unui automobil vechi este de 3.500 de lei. Ministrul Mediului, Costel Alexe, explică: „Prima de casare pentru cumpărarea unei motociclete e de 3.500 de lei, pentru că vrem să fie echitate între cumpărătorii de mașini și cei de motociclete. Dacă la mașini decontăm în jur de 10% din valoare, am vrut să păstrăm aceeași proporție și la motociclete, acestea fiind ceva mai ieftine.'

Inițiativa aceasta are ca misiune mărirea parcului moto și încurajarea participanților la trafic în alegerea unui mijloc de transport alternativ. Asta ar duce la fluidizarea traficului în mediul urban și reducerea emisiilor poluante. Studiile arată că un scuter sau o motocicletă cu motor termic este cu 20% mai puțin poluant decât o mașină electrică și cu 50% mai poluant decât un autoturism cu motor termic.

Adaugă un comentariu