Raliul Dakar 2017: MINI prezintă echipajele pe care le va alinia la startul “raliului suprem”

Raliul Dakar, cea mai dificilă şi mai solicitantă competiţie auto din lumea motorsportului, se apropie de start. În aceste condiții, MINI a anunțat echipajele care vor participa în Raliul Dakar 2017.

În ediția de anul viitor, MINI va aduce pe linia de start opt echipaje, iar trei dintre ele vor puncta pentru X-raid Team.

MINI va încerca să obțină un nou succes în Dakar alături de Mikko Hirvonen – Michel Périn. Prima participare a finlandezului în Dakar a fost în 2016, iar rezultatele nu au fost rele. Hirvonen a câștigat o etapă și a bifat numeroase clasări în top 5 la finlul zilelor de competiție.

“Sunt foarte fericit şi entuziasmat să particip pentru a doua oară la Raliul Dakar. Cred că am învăţat multe din această cursă la ediţia anterioară şi am muncit mult cu echipa pe parcursul acestui an pentru a fi pregătit pentru o nouă încercare. Ştiu că va fi o provocare majoră şi de această dată, dar abia aştept să fiu la linia de start şi să vedem ce se va întâmpla”, a declarat Mikko.

Bryce Menzies – Peter Mortensen este cel de-al doilea echipaj anunțat de MINI. Pentru pilotul american în vârstă de 29 de ani, ediția din 2017 a Raliului Dakar va fi prima din carieră. “Dintotdeauna am visat să particip la Dakar”, a declarat, Menzies.

Cel de-al treilea echipaj al X-raid Team este cel format din Yazeed Al-Rajhi și Timo Gottschalk. Sauditul a debutat în Dakar în 2015.

Iată celelalte cinci echipaje care vor lua startul în Raliul Dakar 2017 în cockpit-ul unui MINI ALL4 Racing: Orlando Terranova (Aargentina) -Andreas Schulz (Germania); Jakub Przygonski (Polonia) – Tom Colsoul (Belgia); Boris Garafulic (Chile) – Filipe Palmeiro (Portugalia); Mohamed Abu Issa (Qatar) – Xavier Panseri (Franţa); Stephan Schott (Germania) – NA.

Adaugă un comentariu